Предателство, отчаяние и лудост:  със своето омагьосващо  разказва от сцената

...
Предателство, отчаяние и лудост:  със своето омагьосващо  разказва от сцената
Коментари Харесай

Соня Йончева завладя Мадрид

Предателство, обезсърчение и полуда:  със своето омагьосващо  разказва от сцената на Кралския спектакъл в Мадрид за ориста на друга мощна жена – театралната ù героиня Имоджене от ранната опера на Винченцо Белини „ Пират “. А в ролята на трагичния ухажор Гуартиеро ù партнира Хавиер Камарена.

От първия до последния акомпанимент това е тестване. Един тип вокална гимнастика. Но в това се състои техниката белканто. Затова я обичаме толкоз доста.

„ Операта на Белини, която е пронизана от страсти, рядко звучи заради нейната сложност – изпълнителите са принудени да тестват гласовете си до краен лимит “, споделя българското сопрано Соня Йончева.

„ Ние би трябвало да сложим тази опера в верния подтекст, тъй като когато Белини я е писал, вокалната техника е била по-скоро във фалцетния указател, който ви разрешава да вземете тези ноти по-лесно “, добавя я сътрудника ù – мексиканският тенор Хавиер Камарена.



Имоджене е влюбена в рубрика в заточение, който е станал корсар, само че е принудена да се омъжи за най-върлия му зложелател и да му роди дете. На финала на операта Имоджене губи разсъдъка си. Във финалната партия тя се появява на сцената с голяма черна завеса, което съгласно театралния шеф Емилио Сага пресъздава всичките ù премеждия, претърпени през живота.

„ В персоналния ми живот имах шанса да бъда с обичаните си хора. Тя не е имала този късмет. И в това е нейната драма. В едно нещо в действителност мога да я разбера – тя има дете и това е голяма отговорност “, споделя Соня Йончева за героинята си.

„ Пират “ ще бъде на сцената на Кралския спектакъл в Мадрид до 20 декември. А публиката е запленена, както от сценографията, по този начин и от гения на нашата.



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР